Alle collecties
Google Ads (SEA)
Waarom gebruikt Google Ads niet mijn volledige budget of besteedt het meer dan mijn budget op bepaalde dagen?
Waarom gebruikt Google Ads niet mijn volledige budget of besteedt het meer dan mijn budget op bepaalde dagen?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het kan zijn dat je ziet dat je advertentiekosten elke dag iets hoger of lager zijn dan wat je hebt ingesteld als je gemiddelde dagbudget. Maak je geen zorgen - gedurende een factureringscyclus van een maand wordt er nooit meer in rekening gebracht dan wat je gemiddelde dagbudget zou toestaan over 30,4 dagen.

Dit komt doordat Google Ads gebruikmaakt van een systeem genaamd "dagelijks budgetverspreiding". Dit betekent dat je budget over een maandelijkse periode wordt verdeeld om de prestaties van je advertenties te optimaliseren. Op bepaalde dagen kunnen je kosten iets hoger uitvallen, maar op andere dagen kunnen ze lager zijn. Dit stelt Google Ads in staat om je advertenties te optimaliseren en te zorgen dat ze worden weergegeven op de meest geschikte momenten om de gewenste resultaten te behalen.

Het dagelijkse budgetverspreidingssysteem van Google Ads zorgt ervoor dat je uiteindelijk niet meer betaalt dan je gemiddelde dagbudget over een maand. Het kan zijn dat op sommige dagen je advertentiekosten hoger zijn, maar op andere dagen zullen ze lager zijn, waardoor het gemiddelde over de maand in balans blijft.

Als je vragen hebt over je budget of de kosten van je advertenties, staan we altijd klaar om je te helpen en eventuele zorgen weg te nemen. Neem gerust contact met ons op en we zullen je graag adviseren en begeleiden.

Was dit een antwoord op uw vraag?