Alle collecties
Google Ads (SEA)
Als ik mijn budget verdubbel, verdubbelen dan ook mijn resultaten?
Als ik mijn budget verdubbel, verdubbelen dan ook mijn resultaten?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

De efficiëntie van elk Google Ads-budget zal verschillen per website. De juiste investering wordt bepaald aan de hand van een afnemende grafiek. In het begin betekent elke euro die je uitgeeft automatisch meer conversies, maar na verloop van tijd bereik je een doelgroep die minder geïnteresseerd is in jouw product. Bakklog houdt hier rekening mee en controleert automatisch welke zoekterm de kosten waard is en welke niet.

Hoewel het verhogen van je budget over het algemeen kan leiden tot meer zichtbaarheid en potentieel meer resultaten, is het belangrijk om te begrijpen dat dit niet lineair is. Het kan zijn dat je na het verdubbelen van je budget niet precies het dubbele aantal resultaten ziet. De groei van je resultaten kan afnemen naarmate je budget toeneemt, omdat je een punt bereikt waarop je een verzadigde doelgroep bereikt of omdat de kosten per conversie toenemen.

Ons team kan je helpen bij het bepalen van de meest effectieve strategie voor jouw specifieke situatie. We kunnen samen kijken naar je doelstellingen, concurrentie en andere factoren om een weloverwogen beslissing te nemen over het aanpassen van je budget. Neem gerust contact met ons op om te bespreken welke strategie het beste past bij jouw behoeften en doelen.

Was dit een antwoord op uw vraag?